Főoldal » Gyártók » TAOASIS GmbH

TAOASIS GmbH

Leírás:

TAOASIS – egy illatos sikertörténet

Amikor 1981-ben a cégalapító és szakkönyvíró Axel Meyer első könyve megjelent, a TAOASIS nem volt több egy víziónál. Az azt követő években a főleg az egészséges táplálkozással kapcsolatos könyvekkel foglalkozó kis kiadó gyorsan növekedett és a könyvesboltokban vezető szerepre tett szert az egészségről és a vegetáriánus táplálkozásról szóló művek területén.

Az illatos esszenciák iránti személyes vonzalom nyomán 1991-ben megjelent az „Illatok kis lexikonja”, amely aromaterápia témában az első német szakkönyvek egyike volt. Azóta ez a kiadvány 11. kiadást élt meg, jelenleg teljesen átdolgozott formában számos színes fotóval illusztrálva érhető el. Ezzel a standard művel áthelyeződött a kis kiadó súlypontja és döntően megváltozott a fejlődése.

A lexikonban bemutatott illatok iránti egyre növekvő kereslet arra ösztönzött, hogy ezeket az illatokat elérhetővé kell tenni. Ez meg is történt – méghozzá kizárólag gyógyszertárakon keresztül.

A kis kiadó egy sikeres innovatív családi vállalkozássá nőtte ki magát, amely 12.000 ügyféllel rendelkezik Németországban, Svájcban és Ausztriában, amely országokban piacvezető gyártó az aromaterápia területén a gyógyszertári szektorban.

2005 óta létezik a Baldini márka, amelyet kifejezetten a bio-kereskedelem számára fejlesztettünk ki, és a súlypontot a térillatosításra és az aromakonyhára helyeztük.

 

Cégfilozófia

Vannak olyan esszenciák, amelyek története évszázados hagyományokra tekint vissza, és amelyek illata még ma is az egész világon ismert. A tiszta éterikus (illó) olajok a természet csodái – és az ember kultúrájának részei, amelyeket szenvedéllyel és teremtő szorgalommal nyernek ki aromás növényekből.

Azonban nem minden növény alkalmas értékes éterikus olajok kinyerésére. Csak sokéves tapasztalattal, gondossággal és az egyes növényfajok pontos ismeretében lehet magas minőségű éterikus olajokat előállítani.

Ahhoz, hogy a teljes természetes hatóanyagspektrumot megkapjuk, a TAOASIS termékekhez csak a legjobb éterikus olajokat válogatjuk ki. Az értékes esszenciák túlnyomó többségét még ma is a bevált hagyományos vízgőz desztillációval nyerjük. Ugyanilyen hagyományos módon állítjuk elő egyre népszerűbb bázisolajainkat. A jojóba-, mandula- vagy a ligetszépe olajat, valamint a citrusolajokat is kímélő hidegsajtolással állítjuk elő. Az első osztályú Taoasis-bázisolajok, amelyek az aromakozmetikában a bőr teljes felületén alkalmazhatók, – egy kivétellel – ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.

A TAOASIS elnevezés a kínai TAO és az arab OÁZIS szavak szintézise, amely szabadon fordítva annyit jelent, hogy „élet a természettel összhangban”. „Feel The Spirit of Nature” a TAOASIS cégfilozófiáját szimbolizálja, amely a következő súlypontokban tükröződik.

Termékeink változatlan, állandó magas minőségére helyezzük a legnagyobb hangsúlyt. Ezt független intézetek országos tesztjei is igazolják. A tesztelt TAOASIS-termékek a Stiftung Warentest és az ÖKO-Test felméréseinél is a legjobb értékeléseket kapták! Az aromakozmetikai termékeket az ellenőrzött natúrkozmetikumok szigorú irányelvei szerint állítjuk elő. A GMP gyógyszer-standard szerint dolgozunk és ISO 9001:2000 minősítéssel rendelkezünk.

 

Fenntartható fejlődés (CSR)

Gazdaság

A TAOASIS innovatív termékeivel a globális gondolkodás – regionális kereskedelem irányelve szerint globális hálózatot épít ki, amely egyrészt platformot ad új kooperációk számára hátrányos helyzetű országokban és ugyanakkor támogatja a hazai gazdaságot is, különösen a kisebb kézműves üzemeket.

 

Ökológia

Az aromás növények termesztésétől kezdve egészen a szállításig lelkiismeretesen ügyelünk a környezet védelmére, a természetes források kímélésére, a recycling-lehetőségekre és a fenntarthatóságra. A Greenpeace Energy regenratív energiájával dolgozunk és katalógusainkat klímasemlegesen állítjuk elő.

 

Szociális

Az esszenciákhoz fűződő öröm, lelkesedés és szeretet adja nekünk az erőt ahhoz, hogy minél több ember számára hozzáférhetővé tegyük őket!  Lojalitás és fairness munkatársaikkal, partnereinkkel, beszállítóinkkal szemben számunkra természetes és magától értetődő.

 

Minőség

A bizalom jó – az ellenőrzés még jobb!

Termékeinkkel szemben, különösen az illóolajaink és bázisolajaink tekintetében, a legmagasabb minőségi kritériumokat állítjuk. Ezért ellenőriztetjük a 100%-os tisztaságú illóolajainkat minden évben olyan független ellenőrző szervezetekkel, mint a QC&l, Ecocert és a Demeter Szövetség. Az utóbbi Demeter Szövetségnek a TAOASIS sok éve tagja.

Bázisolajaink túlnyomó része ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik és megfelel az ellenőrzött natúrkozmetikumok szigorú irányelveinek! Ezen kívül az ISO 9001:2000 szerint dolgozunk, természetes gyógyszereink a borsmenta és az eukaliptusz még gyógyszervizsgálat alá is esik.

 

TAOASIS világszerte

Nothing is taken from the earth…

Szeretjük a természetesen tiszta illatokat és ez összeköt bennünket partnereinkkel az egész világon. A TAOASIS minden értékes esszenciákat tartalmazó üvegcséjének saját története van és gyakran nagyon hosszú utat tesz meg. Tele van szeretettel és meggyőződéssel, ez nem csak szagolni lehet, hanem érezni is. TAOASIS az 1990es évek eleje óta támogatja az ökológiai gazdálkodást. A projektek folyamatos bővítése és a kis kooperációk támogatása a származási országokban ma fontosabb, mint bármikor.

Kiemelt termékek
Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft feletti vásárlás esetén!
KAPCSOLAT

Ügyfélszolgálat és
Telefonos megrendelés:

06 1 797 3349


info@harmadikpart.huHarmadik Part
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

2040 Budaörs,
Budapesti út 31-33.


FACEBOOK

Az oldalon található összes ár BRUTTÓ ÁR tehát tartalmazza az ÁFÁ-t.
webáruház készítés: deadhorse.hu